Heja Disney?!



År 2009 lanserar alltså Disney sin första mörkhyade prinsessa.
Vad ska vi säga om detta? Oprah menar att det är historiskt. Nu har vi både en svart president och en svart Disneyprinsessa!

Nu ska vi alltså alltså hylla det Disney, som otaliga gånger gjort sig kända för att upprätthålla ras- och könsdiskriminering genom sina filmer. Nu har Disney varit så duktiga och skapat en svart prinsessa! Sist i raden av icke västerländska får nu alltså den svarta uppleva privilegiet att avbildas som Disneyprinsessa.
Det är ju otroligt! Vi har ju redan EN arab, EN rom, EN asiat och EN indian...
Sen är ju frågan hur många vita, västerländska prinsessor vi har? Och hur mörk är egentlien Tiana?!

Och på grabbfronten har det inte hänt så mycket... Prinsarna/hjältarna hos Disney är fortfarande vita, (dock gärna mörkhåriga) heterosexuella, maskulina och vältränade män.

Men HEJA Disney! Det är ialf ett steg på vägen...

..?
http://www.youtube.com/watch?v=XV6t2Cntw3k

Dance your ass of

Jag brukar ha ganska svårt för superamerikanska tv-program som dryper av sentimentalitet och krokodiltårar.
Men det här är fan något extra!

Programmet går ut på att överviktiga, och då menar jag KRAFTIGT överviktiga (Vi snackar 160-kilosklassen) ska dansa sig i form.
Och jag måste helt ärligt säga, att när dessa underbara människor studsar runt på scenen med sina valkar, överlyckliga i sina glittriga miniklänningar, är de 10 000 gånger bättre än de skinny b-kändisarna i Let´s dance.
Men det som verkligen framkallar goosebumps och överfyllda tårkanaler hos mig är att se dessa människor skina! Deras ansiktsuttryck, deras karisma och lycka. Jag tror att det betyder jättemycket för såhär stora människor att få känna sig vackra. Att få klä upp sig i miniklänningar, trots att valkarna hänger ut. Att få dansa med "smala" människor i stället för att hela tiden ihoptussas med andra feta, som om man attraheras av tjocka bara för att man själv är det?! Att få känna sig vacker är varje människas rättighet, men alltför många människor får alltför sällan uppleva den känslan.
Jag kan inte föreställa sig hur det är att vara såpass överviktig, och jag vet att jag är priviligerad som slipper det...
Men jag tror att det är sjukt jobbigt att leva med att folk tittar konstigt och ständigt dömer en på grund av vikten. Bara en sån grej att man förknippar fetma med dumhet...


Dessutom går de ner sjukt mycket i vikt! Eller vad sägs om 5,2 kg på en vecka?

RSS 2.0