Nyårsafton

Efter en dags hetstigt städande, och stressande (trots att jag lovat mig själv att chilla med hela nyårsgrejen i år) står jag med den där jävla locktången, precis som varje år. (Trots att det alltid slutar med att man ser ut som en jävla skata och har kramp i armen, och lovar sig själv att aldrig locka håret mer.)
Och visst är det likadant i år! Jag ser inte klok ut, och jag vet att alla kommer när som helst. Detta leder förstås till att jag blir på dåligt humör och otroligt stressad och otålig - att locka håret är kanske världens mest tidskrävande syssla!

Då öppnar Idde dörren, och meddelar utifrån farstubron att gästerna är sena, för att den kvinnliga delen av sällskapet, gissa vad?! Just det - lockar håret.
Varpå han säger:
"Jag fattar inte varför alla tjejer alltid måste locka håret på nyårsafton!"

Och han har så jävla rätt! Vad är egentligen dealen med dom där nedrans prinsess-lockarna? Som jag tidigare nämnde blir det oftast inte ens fint, och alla som envisas med locktången blir sena och på dåligt humör resten av kvällen. Varför känner man ett tvång att locka håret just på nyårsafton? Är det för att man inte gör det annars, och vill ha det där lilla extra? (Det är ju trots allt nyårsafton! HYYPE!) Betyder det att de få lyckligt lottade tjejer som faktiskt har lite självfall, (ni vet dom som man hatade i lågstadiet och gärna ville klippa av guldlockarna på) plattar sitt hår i stället, för att känna sig exclusive just den kvällen? Jag får snart svar på den frågan, när gästerna kommer, och det visar sig att brudarna (som har självfall) faktiskt har plattat sitt hår! (Det var en individ av manligt kön som meddelat den sena ankomsten, och således inte visste skillnaden mellan platt- och locktång.)
Men varför vill man möta det nya året i en frisyr som man aldrig annars har?
Och hur gör man om man har kortklippt hår?
Och varför har inte killar fått för sig att locka håret, eller åtminstone ha en frisyr som de annars inte har, på nyår?

Det skulle nästan vara spännande att forska vidare i detta ämne, för att se om det finns någon historisk bakgrund. Det gör det säkert, lockar i håret har väl i alla tider förknippats med lyx och flärd?! Jag menar, nämn en 1500-1800-talskung som har haft spikrakt, stripigt och råttfärgat hår. (Det skulle vara vår nuvarande i så fall, han skulle kanske leva upp lite på nyårsafton eller nobelfesten om han lockade håret!)

Hur som helst, nyårsafton var kul, dom som åt kött åt oxfilé, som sig också bör på nyårsafton, (om man inte väljer hummer förstås) jag hade kråklockar som var alldeles stenhårda på grund av all hårspray och Lina och Martina var bedövande vackra i sitt platta hår, vi tände cigarrer (Idde i fel ände) och fyrverkeri på tolvslaget, och hunden blev inte rädd. Runt tre-snåret spårade allt ur och vi insåg att vi inte var så vuxna ändå. (Det kändes ungefär som den där reklamen mot alkohol. "Mitt hjärta har en frusen inneboende, med pajat självförtroende som inte mår så bra...)
Lina däckade, jag drack upp den sista champagnen och två tredjedelar av den manliga skaran stod i vardagsrummet och gormade för glatta livet. Som en sista touch fick både jag, Idde och Aiakos vin över oss, och dagen efter var soffan belägrad till klockan 22, då sängen intogs i stället.

Gott nytt år!

RSS 2.0